Translate

dijous, 20 d’octubre del 2011

Les contradiccions de Gerard Quintana.


El programa 'El convidat' de TV3 del passat dilluns va visitar el cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana. És obvi i era evident que el fet que els seus fills s'adrecin al seu pare en castellà i que aquests siguin monolingües castellanoparlants seria un tema de debat i que portaria cua. Per la majoria d'espectadors és difícil d'entendre que un home que tant ha fet per la normalització del català a la música, sigui tant contradictori quan és a casa amb els seus. Cadascú, dintre de les seves quatre parets i amb la seva família, és lliure de parlar com li doni la gana, però també és evident que per un pare català, que canta en català i que tant ha fet per aquesta llengua, tingui un cert malestar quan veu que els seus fills segueixen parlant en castellà quan l'Albert Om s'adreça a ells en català. No en tenim cap prova d'aquest malestar, però es fa evident en un moment del programa en què l'Albert Om li vol treure el tema i el Gerard Quintana l'esquiva. I es que estic convençut que en Gerard pensa com jo, és a dir, que una persona com més llengües sàpiga i parli, molt millor. 


El programa 'El convidat' de TV3 del pasado lunes visitó el cantante de Sopa de CabraGerard QuintanaEs obvio y era evidente que el hecho de que sus hijos se dirijan a su padre en castellano y que éstos sean monolingües castellanohablantes sería un tema de debate y que llevaria colaPara la mayoría de espectadores es difícil de entender que un hombre que tanto ha hecho por la normalización del catalán en la músicasea tan contradictorio cuando está en casa con los suyos. Cada unodentro de sus cuatro paredes y con su familiaes libre de hablar como le dé la ganapero también es evidente que para un padre catalán, que canta en catalán y que tanto ha hecho por esta lenguatenga un cierto malestar cuando ve que sus hijos siguen hablando en castellano cuando Albert Om se dirige a ellos en catalánNo tenemos ninguna prueba de este malestarpero se hace evidente en un momento del programa en el que Albert Om le quiere sacar el tema y Gerard Quintana lo esquivaY es que estoy convencido de que Gerard piensa como yoes decirque una persona cuantas más lenguas sepa y hable, mucho mejor.

3 comentaris:

  1. Segur que si els seus fills parlesin en anglés o xinès dirian que el Gerard Quintana es super cool...

    També penso que quan obres les portes de casa teva a tota Catalunya, has d´estar preparat per rebre crítiques. És un bon tio però està massa acostumat a la veneració continua.

    Camino

    ResponElimina
  2. Hola Camino

    Penso que el fàcil era parlar en català i fora i no ho fa.

    Perquè ? Perque diu la veritat.

    Ho podem dir molts, això ?

    ResponElimina
  3. ¿Quí es quí per jutjà com parla un home a ca seva amb la seva familia? Gerard es músic, ni polític, ni lingüiste, ni defensor de cap altre causa, como ell sempre ha mantengut, no ho oblideu. Força Gerard.

    ResponElimina