Translate

divendres, 21 d’octubre del 2011

Agur ETA.



Dia històric el que hem viscut aquest dijous 20 d'octubre. Després de 43 anys, ETA ha decidit deixar definitivament l'activitat terrorista. Durant molt anys, cada matí, he donat les notícies a la ràdio. Malauradament, la majoria de vegades havia de donar males notícies a la gent que s'acabava de despertar. Entre aquestes, algun cop em tocava obrir l'informatiu amb algun assassinat d'ETA. Més d'una vegada havia pensat com seria un informatiu a la tele el dia que ETA anunciés que deixa les armes. Doncs bé, sembla que aquest dia ha arribat. Hi ha un abans i un després d'aquest 20 d'octubre a les 7 del vespre. Un abans més amarg i un després més feliç, sobretot dels bascos que són els que més han patit la lacra del terrorisme. Encara, però, queda camí per recórrer. Si tot va bé, en els pròxims mesos veurem com ETA entrega les armes i finalment es dissol. Amb l'anunci d'avui es posa el punt final a una història que mai havia d'haver començat. Potser els terroristes s'han adonat definitivament que per aconseguir les seves finalitats polítiques aniran més ràpid si utilitzen l'arma electoral. Temps al temps.
A la primera enquesta de 'maranya de news' us preguntàvem fa uns dies: ETA anunciarà que deixa les armes? El 66% dels vots, la majoria, ha encertat perquè votava per l'opció que el comunicat d'ETA es faria públic abans de les eleccions. Ara us proposem un altre pregunta relacionada amb l'anunci fet públic avui per l'organització terrorista, a quin partit polític beneficiarà la decisió d'ETA? Esperem la vostra participació. 

Egun historiko Osteguna 20 Urria behar ditugun esperientzia43 urte ondoren, ETA, azkenean erabaki du jarduera terrorista uztekoUrte askotan, goizeroirratian albiste izan dut. Zoritxarrez, kasu gehienetan, izan albiste txarra eman behar izan duten pertsonakbakarrik piztuHorien artean, batzuetan jokatzen datu batzuk ireki ETAk ditut. Behin baino gehiagotan pentsatu nola egon ETAren informazio litzateke telebista que hace arma oniragarriTira, eguna iritsi dela dirudiBat dago, aurretik eta ondoren, urriaren 20 hau da, 7etan. A aurretik eta ondoren agintzen gehienak mingotsak, batez ere euskaldunak diragehien dute terrorismoaren zigilua izan da. Hala ere, era joan daDena ongi baldin bada,datozen hilabeteetan entrega ETAk armak ikusiko dugu eta, azkenik disolbatzenGaur egun, iragarkia batera istorio bat behar duela sekula hasi amaiera jartzenAgian terroristadute azkenik konturatu bere helburu politikoak azkarragoa izango da erabili duzun armahauteskunde badu lortzeko. Noizean behin.Lehen inkestaren UES duela egun batzuk galdetzen 'Albisteen maranya' En: ETAiragartzen dituen armak? 66% boto guztien, gehienek ditu adierazpen aukera zuzena nahibozkatutako ETA publikoa bihurtu ziren hauteskundeen aurretik. Orain argitaratuta gaurerakunde terrorista iragarki lotutako beste galdera proposatzen dugu, eta horrek alderdi politikoa ETAren erabakiak mesede egingoZure parte-hartzea espero dugu.


Día histórico el que hemos vivido este jueves 20 de octubre. Después de 43 años, ETA ha decidido dejar definitivamente la actividad terrorista. Durante muchos años, cada mañana, he dado las noticias en la radio. Desgraciadamente, la mayoría de veces tenía que dar malas noticias a la gente que acababa de despertar. Entre estas, alguna vez me tocaba abrir el informativo con algún asesinato de ETA. Más de una vez había pensado cómo sería un informativo en la tele el día que ETA anunciara que deja las armas. Pues bien, parece que ese día ha llegado. Hay un antes y un después de este 20 de octubre a las 7 de la tarde. Un antes más amargo y un después más feliz, sobre todo los vascos que son los que más han sufrido la lacra del terrorismo. Todavía, sin embargo, queda camino por recorrer. Si todo va bien, en los próximos meses veremos como ETA entrega las armas y finalmente se disuelve. Con el anuncio de hoy se pone el punto final a una historia que nunca debía haber empezado. Quizás los terroristas se han dado cuenta definitivamente que para lograr sus fines políticos irán más rápido si utilizan el arma electoral. Tiempo al tiempo. En la primera encuesta de 'maraña de news' les preguntábamos hace unos días: ¿ETA anunciará que deja las armas? El 66% de los votos, la mayoría, ha acertado porque votaba por la opción que el comunicado de ETA se haría público antes de las elecciones.Ahora os proponemos otro pregunta relacionada con el anuncio hecho público hoy por la organización terrorista, a qué partido político beneficiará la decisión de ETA? Esperamos vuestra participación.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada