Translate

dijous, 3 de novembre del 2011

Proposta contundent contra els blocs electorals.

Aquesta pròxima mitjanit començarà oficialment la campanya electoral. A partir de demà, doncs, veurem que les ràdios i televisions públiques es queixaran, amb raó, de la imposició dels blocs electorals per part dels polítics. La solució adoptada per TV3 durant molt anys i la que es tornarà a fer servir, un cop més, és que els periodistes no signin les notícies relacionades amb els partits que es presenten als comicis. Aquesta 'solució' crec que no ha funcionat. Han passat molts anys i els polítics no els molesta que el periodista de torn indiqui a l'inici de les notícies electorals, que el minutatge dels partits ho ha establert algú que no és periodista i que la prioritat per decidir el que és o no és important va en funció de la representació parlamentària i no pas per la trascendència que tingui una notícia en concret. Aquests són motius suficients perquè un periodista no signi la notícia, però està clar que no n'hi ha prou. S'han de prendre mesures més radicals i contundents. El 15-M és un avís de la societat als polítics i ara toca que els periodistes també donin un pas endavant, en benefici del bé comú i d'una societat que s'està despertant i ja no accepta cert privilegis polítics. És per aquest motiu que proposo que les ràdios i les televisions públiques no emetin cap notícia relacionada amb les eleccions. Com si fos una censura, una censura que dicten de manera encoberta en cada procés electoral els partits polítics amb representació parlamentària. Ja n'hi ha prou. Són els polítics que han d'estar al servei del ciutadans no els ciutadans al servei dels polítics. 


Esta próxima medianoche comenzará oficialmente la campaña electoralA partir de mañanapuesveremos que las radios y televisiones públicas se quejaráncon razónde la imposición de los bloques electorales por parte de los políticosLa solución adoptada por TV3 durante muchos años y la que se volverá a utilizaruna vez máses que los periodistas no firmen las noticias relacionadas con los partidos que se presentan a los comiciosEsta 'solución' creo que no ha funcionadoHan pasado muchos años y los políticos no les molesta que el periodista de turno indique al inicio de las noticias electoralesque el minutaje de los partidos lo ha establecido alguien que no es periodista y que la prioridad para decidir lo que es o no es importante va en función de la representación parlamentaria y no por la trascendencia que tenga una noticia en concretoEstos son motivos suficientes para que un periodista no firme la noticiapero está claro que no es suficiente. Se deben tomar medidas más radicales y contundentesEl 15-M es un aviso de la sociedad a los políticos y ahora toca que los periodistas también den un paso adelanteen beneficio del bien común y de una sociedad que se está despertando y que ya no acepta cierto privilegios políticos. Es por este motivo que propongo que las radios y las televisiones públicas no emitan ninguna noticia relacionada con las eleccionesComo si fuera una censurauna censura que dictan de manera encubierta en cada proceso electoral los partidos políticos con representación parlamentaria. Basta ya. Son los políticos que deben estar al servicio de los ciudadanos no los ciudadanos al servicio de los políticos.

1 comentari:

  1. El problema és que quan no hi ha campanya, miris la televisió que miris les notícies sobre política no varien gaire... no trobo que sigui tant greu la imposició de temps, quan es parla d'una televisió pública. Tot i així penso que el que és poc lògic és que per protestar no es signin les cròniques. Això als polítics se'ls en fot, amb perdó. No donar la informació seria més efectiu.

    ResponElimina